Waterontharders Magneet, waarom werkt het niet?

We zien de laatste tijd een steeds grotere opmars van waterontharders met magneten. Dit is voor ons erg raar en jammerlijk om te zien, aangezien wij weten dat er geen enkele wetenschappelijke onderbouwing is waarom deze waterontharders met magneten zouden moeten werken.Wij van Deltaontharders denken dan ook dat de populariteit van deze waterontharders met magneten zich volledig leent aan de relatief lage prijs waarvoor de producten te koop zijn.

Nu zijn er uiteraard veel verschillende soorten magnetische waterontharders, maar toch zien we dat er in Nederland in 90% van de gevallen een ontharder met een anti kalk magneet wordt aangeboden.Deze ontharder wordt dan om de waterleiding geklemd, en vanaf daar zou het zijn werk moeten doen. De manier waarop men claimt dat het werkt is dat het drinkwater dan door een magnetisch veld wordt geleid. Hierdoor zou er dan dus minder kalkaanslag moeten ontstaan, de huidige bestaande kalkaanslag zou verwijderd worden en het effect van de anti kalk werking blijft uren na het passeren van de plek op de leiding van de waterontharder aanwezig. En deze claims gaan soms erg ver, zo zou smaak van het water aanzienlijk worden verbeterd. Dit is natuurlijk niet mogelijk gezien de samenstelling van het water niet wordt aangepast.

Een waterontharder verwijderd daadwerkelijk hardheidvormers uit water en voert deze af naar het riool. Zodoende mag eenmagneet eigenlijk helemaal geen waterontharder worden genoemd omdat het niets verwijderd uit het water. De waterhardheid voor en na de magneet is exact hetzelfde. Door het magnetische veld zouden de mineralen verantwoordelijk voor kalkaanslag kristalliseren in het water en daardoor geen kalkaanslag meer veroorzaken. In de praktijk zien we dat deze werking niet te realiseren is wat de effectiviteit van een magneet compleet verwaarloosd.

Uiteraard worden dergelijke claims als deze dan ook grondig onderzocht door verschillende instituten. Denk hierbij aan grote namen in de waterontharder branche zoals Keister, maar ook de Duitse consumentenbond en het Amerikaanse ministerie van defensie. Alle onderzoeken komen dan ook op dezelfde conclusies uit: de werking van magnetische waterontharders kan niet wetenschappelijk bewezen worden.

Dan reist bij veel mensen natuurlijk direct de vraag, maar hoe kan het dan dat er zoveel verkocht en aangeboden worden? Dit heeft te maken met de goede marketing die is toegepast op dit product, en ook door de aanbevelingen van veel verkopers die geen technische kennis van de producten hebben. Daarnaast heeft de magnetische waterontharder natuurlijk eenstreepje voor bij de perceptie van mensen doordat er geen chemische middelen gebruikt worden. Hierdoor kan het product aangeboden worden als ‘groen’ en ‘veilig’. En als laatste helpt de lage prijs natuurlijk ook mee, waardoor mensen bereid zijn eerder een gokje te wagen.

Waterontharders Magneet, waarom werkt het niet?

Natuurlijk allemaal leuk en aardig dat magnetische waterontharders niet werken, maar welke waterontharders werken dan wel? Bij De Man Waterbehandeling werken we met Delta waterontharders. Dit doen we onder andere om de volgende redenen:

- Werking op basis van ionen wisseling en verwijderd daadwerkelijk hardheid uit het water.

- Er is geen stroomvoorziening nodig de ontharder werkt volledig op eigen waterkracht.

- Erg compact, veel mogelijkheden met betrekking tot het installeren van de systemen.

- Duurzaam, robuust en zeer zuinig in verbruik.

- Delta Ontharders bevinden zich in het absolute topsegment van de markt!

Daarnaast zijn er nog tal van voordelen met betrekking tot het gebruik van delta waterontharders! Ten opzichte van waterontharders met magneten horen Delta waterontharders een eenvoudige keuze te zijn. Bij De Man Waterbehandeling bieden we verschillende soorten waterontharders aan. Denk hierbij aan duplex modellen, maar ook simplex modellen. Daarnaast hebben we ook een onderscheid gemaakt in verschillende modellen die geschikt zijn voor huishoudens en voormodellen die geschikt zijn voor industriële locaties.

Hoe vind ik dan de juiste waterontharder?

Enorm veel aanbieders en type ontharders maar wat is nou de juiste keuze? En wanneer u een aanbieder of merk heeft gevonden, hoe weet u dan welk model u nodig heeft? Hoe weet ik zeker dat deze niet te groot of juist te klein is? En past dit überhaupt in mijn woonsituatie? Bij de Man Waterbehandeling is dit heel eenvoudig, probeer eens vrijblijvend onze waterontharder configurator en ontdek direct welke Delta ontharder het best bij u past! Aan de hand van enkele simpele vragen wordt de ontharder voor u samengesteld en heeft u direct inzicht in kosten en technische informatie.

Wanneer u de configurator heeft doorlopen kunt u op later termijn gebruik maken van onze gratis & vrijblijvende technische opname aan huis. Hierbij bekijkt onze technisch specialist samen met u of de geconfigureerde waterontharder ook daadwerkelijk bij u thuis past. Tevens geeft dit de gelegenheid om de Delta ontharder eens van dichtbij te zien en al uw vragen te stellen. Natuurlijk mag u op een later moment beslissen of u ook kiest voor zacht water.

Waar u ook naar op zoek bent, bij ons vindt u het direct. Wij snappen dat het wellicht wat overweldigend kan zijn om al deze informatie te lezen, dus twijfel ook zeker niet om eenvoudig contact met ons op te nemen. Wij staan u graag te woord, en beantwoorden al uw vragen. Op die manier weet u direct waar u aan toe bent, wat u te wachten staat en hoe het in zijn werking zal gaan. Bij ons zijn er geen geheimen of onduidelijkheden. Transparantie en eerlijkheid staan voorop! Wij hopen snel van u te horen, zodat we snel een goedwerkende en wetenschappelijk bewezen waterontharder kunnen komen plaatsen!

24/7 zacht water

Geen stroom nodig

100% kalkvrij

Verhuisbaar

Makkelijk te installeren

Industriële

Delta Ontario

Contact